A fehérje alapú diéta előnyei, avagy miért is érdemes tojással fogyókúrázni?
- Erőteljesebben csökkenti a felvett táplálék mennyiségét, mint a zsírok vagy a szénhidrátok.
- Növekszik a telítettségi érzés és később jelentkezik az éhség.
- A fogyókúra során a sovány szövetekben csak csekély a veszteség szemben a zsírszövettel.
- A fehérje emésztés élettani és anyagcsere változásokhoz vezet a táplálékfelvétel szabályozásával.
- A visszahízás csekély mértékű.
- A tojásreggeli után a telítettségi érzés kétszer olyan hosszú ideig megmarad, mint a péksütemény alapú reggeliknél.
- Az ebéd, sőt az egész nap folyamán kevesebb az energia-felvétel egy tojásreggeli után.
- A tojást is tartalmazó csekély kalóriás fogyókúrákkal lehet a legjobb, legtartósabb, élettanilag sem káros súlycsökkentést elérni.
- A kétszer nagyobb koleszterol tartalmú tojás étrend sem okoz vér koleszterin szint emelkedést, mint a most szokásos hamburgeres étrend. Ugyanakkor közel négyszeres a lutein és szelén, kilencszeres a kolin, tizenegyszeres a folsav tartalma a tojásételeknek. A D vitamint szinte nem tartalmazó hamburgerrel szemben D vitaminból a tojás tartalmazza a legtöbbet a szokásos élelmiszerek között.