Ismerd meg a legolcsóbb öregedésgátlót!

A tojás kitűnő test- és arcápoló, köszönhetően feszesítő hatásának, hiszen tele van kollagénnel.

Ha öregedésgátlásról van szó, akkor a legtöbbeknek többezer forintos krémek és kezelések, esetleg a plasztikai sebészet jut az eszébe. Pedig sokszor egyszerűbb és nem utolsósorban olcsóbb megoldást is találhatunk.

A kollagénes kezelésekhez sokszor a tojásból vonják ki a hatóanyagot, és számtalan kész arcmaszkot lehet kapni, melynek alapanyaga a tojás. És miért ne használnád teljesen természetesen, hiszen a minden boltban és piacon kapható tojás feszesít. Próbáld ki te is, mit érhetsz el vele.

Tele tápanyaggal

A tojásnak mind a fehérje, mind a sárgája hatékony öregedést gátló tápanyagokkal van tele.

A fehérjében gazdag tojás tartalmazza mind a nyolc esszenciális aminosavat, így segít az egész szervezet építőköveit előállítani – a hajtól a bőrig, a csontoktól az izmokig minden szerv jól jár vele.

Tele vitaminnal

A tojás csodálatos cink-, valamint A-, B-, D- és E-vitamin-forrás. A cink erősíti az immunrendszert, és létfontosságú a kollagéntermelés szempontjából is, amire az egészséges, fiatalos bőrhöz van szükség.

Az A-vitamin a látást támogatja, de fontos a bőr egészsége szempontjából is, mert egyrészt erősíti, másrészt antioxidáns hatása révén csökkenti a szabadgyökök okozta károkat. Az állati eredetű béta-karotin – az A-vitamin előanyaga – sokkal jobban hasznosul, mint a növényi forrásból származó.

A D-vitamin erős csontokat varázsol, az E-vitamin a szív egészségére vigyáz, de nagyon jelentős a faggyúháztartás optimális egyensúlyának fenntartásában is. A tojás értékes szelénforrás is, így fiatalítja az immunrendszert és védi a szívet, de a haj szempontjából is lényeges.

A szépségápolásban ezt a magas vitamintartalmat ugyanúgy ki tudod használni, mint a táplálkozásban. Hiszen az egészséges bőrnek, hajnak éppen olyan fontosak a vitaminok, mint az egész testednek.