Hozzávalók: 8 kemény tojás, 1 zsemle, 1 nyers tojás, 1 doboz májkrém, só, bors, majoránna, petrezselyem, Mártáshoz: 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, petrezselyem, 5 dkg vaj
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: **
A kemény tojásokat hosszában kettévágjuk. Kivesszük a sárgáját, villával összetörjük, összekeverjük a tejben megáztatott, áttört zsemlével, egy nyers tojással, a májkrémmel, majoránnával, törött borssal, egy csomó apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és megsózzuk.
Ezt a jól kikevert tölteléket púposan visszatöltjük a fél tojásfehérjékbe. Kiolajozott tűzálló tálra egymás mellé ültetjük őket, és leöntjük a mártással, amelyhez a tejfölt simára keverjük a tojássárgával meg egy nagy csomó zöldpetrezselyemmel.
A tojások tetejére borsónyi vajdarabokat rakunk, és a sütőben megsütjük.
Rizzsel vagy burgonyával körítjük.