Madártej

kategória: desszertek

Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 8 dl tej, 2 evőkanál búzakeményítő

Elkészítési idő: 40 perc + hűtés

Nehézség: ****

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tejből 1 decit félreteszünk, a többit felforraljuk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk és a gyöngyözve forró tejben fél perc alatt először az egyik, majd másik oldalát is megfőzzük, szűrőkanállal kiemeljük és jól lecsepegtetve tálra tesszük. A tojások sárgáját a félretett tejjel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a búzakeményítővel simára keverjük. Vékony sugárban a forró tejbe csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük és addig hagyjuk a tűzön, míg kissé besűrűsödik. A tűzről levéve kihűtjük és hidegen, habgaluskákkal a tetején kínáljuk.