Hagymával rakott tojás

kategória: egytál-ételek

Hozzávalók: 6 nagy fej vöröshagyma, 12 keményre főtt tojás, 2 evőkanál olaj, 3 dl tejföl, 1 tojás, só, reszelt szerecsendió, 5 dkg vaj

Elkészítési idő: 30 perc + sütés

Nehézség: **

A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd az olajon apránként ropogósra sütjük. A keményre főtt tojásokat fölkarikázzuk. Egy kivajazott tűzálló tálba egy réteg hagymát terítünk, beborítjuk tojáskarikákkal és a rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalókból tart. A tejfölt az egész tojással simára keverjük, sóval, kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük és a hagymás tojásra öntjük. Rámorzsoljuk a vajat és előmelegített sütőben 200 °C-on 15-18 perc alatt megpirítjuk. Aki szereti, a tetejét reszelt sajttal is megszórhatja.