Töltött tojás kelkáposztával vagy fehérkáposztával

kategória: egytál-ételek

Hozzávalók: 4 tojás, 2 dkg vaj, 0,5 dl tejföl, só, bors, 2 kisebb fej káposzta, Mártáshoz: 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 3 dl tej, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, só, 5 dkg reszelt sajt

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézség: ***

A kemény tojásokat középen félbevágjuk, a tojássárgákat vajjal és tejföllel kikeverjük, sóval és borssal ízesítjük, majd visszatöltjük a tojásfehérjékbe.

Közben a káposztákat sós vízben félpuhára főzzük, és cikkekre vágjuk. Kivajazott kerek tűzálló tálba rakjuk őket csillag alakban, és közérakjuk a töltött tojásokat ízlésesen elrendezve.

A vajból, lisztből és tejből besamelt főzünk, sót, tojássárgáját, tejfölt keverünk bele, és a tűzálló tálban levő töltött tojásos káposztára öntjük. Reszelt sajttal megszórva, a sütőben megsütjük.