Kapros tojásragu
Hozzávalók: 8 keményre főtt tojás, 4 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 4 dl húsleves (lehet leveskockából is), 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, 1 csokor kapor, só, őrölt fehér bors, 1 evőkanál citromlé, 1 kiskanál kapribogyó
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: ***
A felforrósított vajon világosra pirítjuk a lisztet. A húslevessel felöntjük és folyamatosan kevergetve felforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, a finomra vágott kaprot, sóval, őrölt fehér borssal és citromlével ízesítjük. A simára kevert mártásba beletesszük a negyedekbe vágott főtt tojásokat, a felaprított kapribogyót és a tojásragut felforrósítjuk. Petrezselymes újburgonya illik mellé.