Erdőszéli gombás tojás
Hozzávalók: 8 darab tojás, 20 dkg csiperkegomba, 10 dkg vaj, só, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor kakukkfű, 2 evőkanál tejföl
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: ***
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd meghámozzuk és kettévágjuk. A csiperkegombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A vajat megolvasztjuk és a gombát addig pároljuk, míg a levét el nem főtte. A tűzről levéve kihűtjük, majd a tojások sárgájával meg a tejföllel összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a fölaprított petrezselymet és kakukkfüvet, majd a gombás tölteléket a fél tojásfehérjékbe halmozzuk. Franciasalátára vagy kukoricás salátára ültetve kínáljuk.