Halkrémmel töltött tojás
Hozzávalók: 8 tojás, 1 doboz olajos hering, 3 dkg liszt, 2 dl tej, só
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: ***
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízzel lehűtjük, héjától megtisztítjuk, majd félbevágjuk és a sárgáját kiemeljük. Az olajoshal-konzervet felnyitjuk, az olajat egy kislábasba öntjük, a hal húsát villával összetörjük. A fölforrósított olajon világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel fölöntjük és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az összetört halhúst meg a felaprított petrezselymet, végül a főtt tojássárgákkal együtt simára keverjük. A halas krémet a fél tojásfehérjékbe halmozzuk (vagy nyomózsákkal betöltjük) és salátalevelekkel bélelt tálon vagy franciasaláta-alapon, behűtve kínáljuk.