Kaszinótojás

kategória: hidegkonyha

Hozzávalók: 4 tojás, 2 dl tejszín vagy tejföl, mustár, szardellapaszta, franciasaláta

Elkészítési idő: 1 óra

Nehézség: ***

A főtt tojások alsó felét levágjuk, hegyes késsel a sárgákat kiszedjük (a levágott fehéreket hozzádaraboljuk a franciasalátához), áttörjük, és a felét tejszínnel, mustárral, szardellapasztával, sóval, egy csipet cukorral elkeverjük, majd megtöltjük vele a tojásokat. Tehetünk a töltelékbe sült vagdalékot is.

Hosszúkás tálon a franciasalátából alapot készítünk, és felállítjuk rá a tojásokat.

A megmaradt tojássárgájából a tejszínnel tartármártást készítünk, és a tojásokat meg a salátát leöntjük vele.

Citromkarikákkal, kockára vágott aszpikkal, zöldpetrezselyemmel díszíthetjük.