Amerikai töltött tojás

kategória: nemzetközi konyha

Hozzávalók: 8 tojás, 10 dkg gomba, 10 dkg sonka, 1 kanál reszelt hagyma, 1 kanál olaj, 3 cl konyak, 1/2 dl vörös bor, 1 kanál mustár, bundázáshoz: liszt, tojás, morzsa, zsír a kisütéshez

Elkészítési idő: 1 óra

Nehézség: ****

A kemény tojásoknak vágjuk le a laposabbik csúcsát, szedjük ki belőlük kiskanállal vagy mokkáskanállal a sárgáját úgy, hogy a tojásfehérje sértetlen maradjon.

A reszelt hagymát pirítsuk meg az olajban, tegyük bele a gombát, pároljuk meg, majd süssük zsírjára.

Tegyük bele az apró kockákra vágott sonkát, a konyakot, a vörös bort, a mustárt. Meghinthetjük, ha szükséges, egy kevés zsemlemorzsával is.

Ezzel a masszával megtöltjük a kivájt tojásokat. Visszahelyezzük a levágott fehérjecsúcsokat, és a tojásokat lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk.

Forró olajban kirántjuk.