Bevert tojás holland módon

kategória: nemzetközi konyha

Hozzávalók: 8 tojás, 40 dkg parajlevél, só, reszelt szerecsendió, őrölt fekete bors, 2 evőkanál ecet, mártáshoz: 15 dkg vaj, 4 tojássárgája, 0,5 dl fehérbor só

Elkészítési idő: 60 perc + sütés

Nehézség: ****

A parajlevelet megtisztítjuk, leforrázzuk, majd alaposan lecsepegtetve egy kivajazott tűzálló tál alján elterítjük. Sóval, kevés reszelt szerecsendióval és őrölt borssal meghintjük. A tojásokat forrásban lévő, ecetes-sós vízbe ütjük, a fehérjét a sárgája köré húzzuk, nehogy szétfolyjon. 3-4 percnyi főzés után a tojásokat szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, a parajlevelekre helyezzük. A mártáshoz a vajat vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a bort, csipetnyi sóval ízesítjük és folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tojásokat a mártással leöntjük és előmelegített sütőben 180 °C-on 10-15 perc alatt átsütjük.