Brassói tojástál

kategória: nemzetközi konyha

Hozzávalók: 8 keményre főtt tojás, 20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 2 csomag újhagyma, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evőkanál apróra vágott tárkonylevél, só, 10 dkg reszelt sajt

Elkészítési idő: 40 perc + sütés

Nehézség: ***

Az újhagymát megtisztítjuk, zöldjével együtt felkarikázzuk, majd 5 dkg vajon 3-4 percig pároljuk. A főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgákat kiemeljük, azután a juhtúróval meg a puha vajjal simára eldolgozzuk. Finomra vágott tárkonylevéllel ízesítve a fél tojásfehérjékbe töltjük. A párolt hagymát egy tűzálló tál aljára terítjük. Rátesszük a töltött tojásokat. A tejfölt elkeverjük a tojássárgával, a reszelt sajttal; megsózzuk és a tojásokra öntjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 15-20 perc alatt megpirítjuk.