Currys tojás Indiából

kategória: nemzetközi konyha

Hozzávalók: 8 keményre főtt tojás, 4 evőkanál vaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 kiskanál curry, 4 evőkanál liszt,2,5 dl tej, 1 nagyobb alma, 5 dkg mazsola, só

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézség: ***

A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra reszeljük, majd a felforrósított vajon üvegesre pirítjuk. Beleszórjuk a curryt, a lisztet, azután a tejjel és ugyanannyi vízzel felöntve, lassú tűzön kevergetve felforraljuk. Hozzáadjuk a héj nélkül lereszelt almát, a megmosott mazsolát, és csipetnyi sóval ízesítve 1-2 percig forraljuk. A curry-s mártást egy lapos tálba öntjük, elrendezzük rajta a fél főtt tojásokat. Párolt rizs illik mellé.