Firenzei tojás

kategória: nemzetközi konyha

Hozzávalók: 1 doboz mirelit paraj vagy 75 dkg friss, 10 dkg vaj, só, törött bors, 8 tojás, sajtmártáshoz: 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 5 dkg sajt

Elkészítési idő: 1 óra

Nehézség: ****

Egy csomag mélyhűtött paraj levét, mikor fölengedett, teljesen lecsurgatjuk, majd belekeverjük a felolvasztott vajat, és sóval, törött borssal ízesítjük

Kibélelünk vele egy tűzálló tálat, ráütünk 8 tojást mintha tükörtojást akarnánk készíteni ügyelve, hogy a sárgája egészben maradjon és az egészet sajtmártással öntjük le.

(A sajtmártáshoz a vajból, a liszttel és a tejjel besamelt főzünk, majd a tűzről levéve, simára keverjük a tejföllel és a reszelt sajttal.)

A spenótos-sajtos tojást a sütőbe tesszük, és felső lángon addig sütjük, míg a tojásfehérje össze nem áll, de a sárgája még puha marad.

Ha friss parajból készítjük a firenzei tojást, a parajt főzzük meg, a levét csurgassuk le, és áttörve ízesítsük.